CURSUS BASISFOTOGRAFIE

Hoe dan ?

Je kent het vast wel. Je gaat met een groepje vrienden op pad. Even een lekker weekendje weg . Iedereen maakt foto’s tijdens zo’n uitje. Jij ook natuurlijk!

Maar als je elkaars foto’s bekijkt zijn die van je vriend of vriendin misschien net iets spannender en mooier dan jouw foto’s van hetzelfde mooie bootje vanaf dezelfde plek genomen. Maar hoe dan ?

Het heeft te maken met talloze factoren. Aanleg voor compositie speelt een rol. Kennis van de camera kan goed helpen, maar het belichten en het scherpstellen zijn zeker van belang voor een mooi beeld.

Ik durf te zelfs te beweren dat de kwaliteit van de apparatuur van ondergeschikt belang is om een mooie foto te maken. Iedereen kan dit als je maar weet hoe !

Waarvoor zijn al die knopjes op mijn camera ? Maar met de Program stand krijg je toch ook foto’s ? dit zijn vragen die regelmatig voorbij komen. Foto’s krijg je inderdaad als je alles automatisch doet ! Maar voor hetzelfde geld kun je ze vele malen beter krijgen. Ik kan je daarmee op weg helpen!

Sinds enige tijd geef ik een basiscursus fotografie. Deze cursus bestaat uit een theorie / naslagwerk en een praktijkles van ca. 2 uur in de omgeving van Amersfoort. De theorie is geschreven in leesbare taal zonder al te veel technische termen. Zeer geschikt voor de beginnende fotograaf.

Je leert in het praktijkgedeelte onder andere:

  • Jouw camera te beheersen.
  • Goede composities te maken.
  • Beelden te bevriezen of juist beweging toe te voegen
  • Scherpstellen
  • Belichten
  • De kunst van de scherptediepte.

Interesse ?

Stuur mij een bericht via de groene knop en ik neem contact met je op !

De kosten voor deze cursus zijn 30 euro per persoon.